Nieuwe stagiair op de strategie afdeling

Thomas Wollersheim

 

Waar ben ik nu mee bezig?

Ik loop sinds januari vier dagen stage bij de strategie afdeling van Selmore. Hier ondersteun ik Gerben en Gijs waar ik kan en nodig ben. Naast deze stage doe ik onderzoek voor de UvA naar ‘Naming en Shaming’ van bedrijven door derden. Hierin ga ik kijken of mensen ook kunnen anticiperen op de mogelijke ervaring van schaamte, en dus hun gedrag verbeteren. Om mijn week vol te maken werk ik bij Spaghetteria (Van Woustraat 123) en voetbal ik in het eerste van WV-HEDW.

 

Hoe ben ik bij Selmore terecht gekomen?

Na het afronden van de studie Sportmarketing (HvA) heb ik besloten om door te studeren. Inmiddels volg ik de mastertrack Gedrag en Beïnvloeding binnen de sociale psychologie aan de UvA. De psychologie van reclame en consumentengedrag was één van de vakken die ik heb gevolgd. De UvA werkte dit jaar voor het eerst samen met de RA*W University. Selmore, Dawn, N=5 en Havas Boondoggle leverden cases waar wij als studenten aan moesten werken. Het doen van onderzoek en fictief pitchen vond ik fantastisch; de reclamewereld is best een leuke plek voor een sociaal psycholoog. Het gegeven dat Gijs de oom is van mijn huisgenoot kwam mij even heel goed uit!

 

Wat vind ik van Selmore?

Ik ben hier nu ongeveer een maand actief. Ik kan niks anders concluderen dan dat ik het erg tof vind wat er allemaal gebeurt binnen Selmore. Er worden gewoon vette dingen gemaakt! Ik denk dat ik qua drukte ook wel op een mooi moment ben binnengestapt. Dit maakt dat ik veel word betrokken bij zowel concept ontwikkeling als uitwerking. Dit is ook wat ik hoopte van mijn stage. Hiernaast leer ik veel van de gesprekken om mij heen. Niemand is te beroerd om mij bij te praten en dat is best vaak nodig geweest. Zo duurde het tijdens mijn eerste meeting 20 minuten voor ik de afkorting MT ontrafelde…

 

Wat valt me op? 

De sfeer is bijzonder fijn bij Selmore: er is reuring en er wordt veel gelachen. Hoewel het voor mijn collega’s misschien normaal is, ben ik nog steeds iedere keer enthousiast als het belletje van de lunch gaat of de borrel begint. Je blijft een student. Vanuit mijn studie merk ik dat Selmore veel vanuit wetenschapstheorieën werkt bij conceptontwikkeling. Dit vind ik vet om mee te maken en maakt me enthousiast over een eventuele rol binnen de reclame.

About Selmore

Selmore is an independently owned creative agency based in Amsterdam. Founded and managed by people who all come from big agencies, our independent status and manageable size gives us a lot of agility. We operate as a small big agency. We believe in Guiding Ideas, ideas that give clear direction to the client's campaigns and business.